دوره 2، شماره 1 - ( 3-1395 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 20-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (2972 مشاهده)

چکیده:

زمینه و هدف: افسردگی از جمله اختلالات روانی است که امروزه، جوامع بسیاری با آن مواجه بوده و ناامنی غذایی، دسترسی ناکافی به غذای کافی جهت یک زندگی سالم و فعال می باشد که می تواند علاوه بر سلامت جسمی، بر سلامت روان نیز تاثیر گذار باشد. تاکنون در ایران رابطه ناامنی غذایی و افسردگی مورد پژوهش قرار نگرفته بود. بنابراین هدف از این مطالعه، یافتن ارتباط بین ناامنی غذایی خانوار و افسردگی در مادران کودکان دبستانی شهرستان بندر انزلی واقع در شمال ایران بود.

روش کار: در این مطالعه مقطعی-تحلیلی 400 دانش آموز دختر 9 تا 11 ساله از 12 دبستان دولتی به روش تصادفی ساده انتخاب و طی مصاحبه با مادران، سوالات بررسی پرسیده شد. جهت تعیین ویژگی های دموگرافیک، وضعیت امنیت غذایی خانوار و افسردگی مادران، به ترتیب پرسش نامه های عوامل اقتصادی-اجتماعی، امنیت غذایی خانوار USDA (United States Department of Agriculture ) و افسردگی بک (Beck) تکمیل گردیدند. اطلاعات مطالعه حاضر با استفاده از آزمون کای دو و رگرسیون لجستیک چند متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: میزان شیوع افسردگی و ناامنی غذایی در مادران به ترتیب 5/18% و 51% بود. ناامنی غذایی با افسردگی مادران ارتباط معنی داری نشان داد (0001/0>P)؛ به نحوی که29/4% مادران در خانوار های ناامن غذایی و فقط 1/7% مادران در خانوار های امن غذایی، مبتلا به افسردگی بودند.

نتیجه گیری: با توجه به شیوع بالای افسردگی مادران در خانوار های ناامن غذایی، توجه به عوامل زمینه ساز در ایجاد ناامنی غذایی خانوار و متعاقب آن، افسردگی در مادران، ضروری به نظر می رسد

متن کامل [PDF 428 kb]   (999 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1395/1/21 | پذیرش: 1395/1/27 | انتشار: 1395/2/3

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.