RT - Journal Article T1 - Optimization of SBR process in milk and dairy industeries by using lime coagulant aim: Emphasis on reducing of aeration time JF - iums-rsj YR - 2016 JO - iums-rsj VO - 2 IS - 2 UR - http://rsj.iums.ac.ir/article-1-45-fa.html SP - 1 EP - 9 K1 - Key words: Lime coagulant aim K1 - Aeration time K1 - milk and dairy industries wastewater AB - چکیده زمینه و هدف: پساب صنایع لبنی به بدلیل داشتن میزان بار آلی بالا از آلوده کننده ترین پسابها بشمار می روند و در صورت تخلیه بدون تصفیه به محیط مشکلات جدی زیست محیطی ایجاد می کنند. در تحقیق حاضر تاثیر زمان هوادهی و حضور ماده منعقد کننده آهک بر کارایی SBR در تصفیه فاضلاب صنایع شیر و لبنیات بررسی شده است. مواد و روشها: دو راکتور SBR موازی با حجم مفید 20 لیتر مورد استفاده قرار گرفت. آزمایشات در سه مرحله انجام شد. در طول این مراحل به ترتیب، اثر زمان هوادهی متعارف، تاثیر افزایش طولانی مدت زمان هوادهی و استفاده از ماده منعقد کنده آهک بعد از 7 ساعت هوادهی، بمنظور بررسی عملکرد SBR در حداکثر راندمان حذف COD ، BOD ، NH4_N و TP بررسی شد. یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد افزایش زمان هوادهی در افزایش میزان حذف COD ، BOD ، NH4_N و TP موثر است. همچنین مشخص گردید راندمان مناسب در حذف COD , BOD, NH4-N در یک چرخه کاری 24 ساعته با انجام هوادهی به مدت 7 ساعت ایجاد می شود. کاربرد سیستم SBR با مدت زمان هوادهی 7 ساعت و تزریق ماده منعقد کننده آهک در میزان بار گذاری 0.6 kg BOD/m3.day استانداردهای لازم برای تخلیه پساب به آبهای پذیرنده را تامین می کند. با کاهش زمان هوادهی و افزودن ماده منعقد کننده به سیکل SBR می توان زمان لازم برای هر سیکل کاری SBR را تا 50% کاهش داد. نتیجه گیری: سیستم بهینه شده SBR، می تواند دستیابی به استاندارد های تخلیه را با اطمینان بهتر و در زمان کمتر برای صنایع شیر و لبنیات فراهم آورد. ضمن اینکه کاهش زمان می تواند در کاهش هزینه های راهبری نیز اثر زیادی داشته باشد. LA eng UL http://rsj.iums.ac.ir/article-1-45-fa.html M3 ER -