TY - JOUR JF - iums-rsj JO - RSJ VL - 2 IS - 4 PY - 2017 Y1 - 2017/3/01 TI - The effect of different drinks on reducing of physiological heat strain under hot and dry conditions in laboratory TT - تاثیر نوشیدنی های مختلف بر کاهش شاخص های استرین گرمایی فیزیولوژیکی در شرایط گرم و خشک آزمایشگاهی N2 - مقدمه: تامین آب و الکترولیت باعث حفظ تعادل گرمایی بدن در مواجهه با گرما می شوند. هدف از این مطالعه تعیین میزان تاثیر نوشیدنی های مختلف بر تغییرات شاخص های فیزیولوژیکی در شرایط آزمایشگاهی می باشد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 13 دانشجوی مرد در شرایط گرم خشک آزمایشگاهی(دمای40 درجه سانتی گراد، رطوبت 30 درصد) انجام شد. به افراد در 3 مرحله به مدت زمان 2 ساعت یکی از مداخله گرهای آب، آب و آبلیمو و شربت آبلیمو به مقدار 400 سی سی در 4 دفعه داده شد. هر 10دقیقه یکبار ضربان قلب،دمای دهانی و دمای پوست افراد اندازه گیری شد، در پایان مواجهه از افراد نمونه ادرار برای تعیین دما و کدورت گرفته شد، همچنین میزان تعریق محاسبه گردید. از آزمون آنالیز واریانس با تکرار مشاهدات و آزمون تعقیبی جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد میانگین دمای ادرار (0/155p=)، کدورت ادرار(0/171p=)، ضربان قلب حین فعالیت (0/345p=)و شدت تعریق (0/988p=) تفاوت معناداری نداشتند ولی میانگین ضربان قلب در دقیقه سوم از هر 10 دقیقه استراحت(0/04p=)، دمای دهانی (0/007p=) و دمای پوست (0/005p=) تفاوت معناداری داشتند. نتیجه گیری: تاثیر شربت آبلیمو نسبت به آب و آبلیمو و آب در کاهش استرین های گرمایی فیزیولوژیکی بیشتر بود. SP - 50 EP - 62 AD - KW - Drink KW - Physiological strain KW - hot and dry Laboratory condition UR - http://rsj.iums.ac.ir/article-1-59-fa.html ER -