دوره 4، شماره 1 - ( 11-1397 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 47-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (2206 مشاهده)
زمینه و هدف: نظر به پیشنهاد محققان جهت به­کارگیری الگوی اعتقاد بهداشتی در پیشگیری از مصرف سیگار، افزایش مصرف سیگار در دانشجویان و نقش نگرش در پیشگیری از مصرف سیگار، این مطالعه با هدف تعیین تاثیر مداخله آموزشی مبتنی بر الگوی اعتقاد بهداشتی بر نگرش دانشجویان در پیشگیری از مصرف سیگار اجرا شد.   
روش کار: این مطالعه مداخله‌ای از نوع نیمه­تجربی در میان 130 نفر از دانشجویان خوابگاهی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران (65 نفر در هر یک از دو گروه مداخله و کنترل) در سال 1395 انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات، شامل پرسشنامه­های ویژگی­های جمعیتی و زمینه‌ای و پرسشنامه روا و پایای موجود براساس الگوی اعتقاد بهداشتی درباره مضرات مصرف سیگار بود که در دو مرحله قبل و سه ماه پس از مداخله تکمیل گردید. پیام­های آموزشی با استفاده از نرم‌افزار تلگرام و طی 6 نوبت به دانشجویان گروه مداخله ارسال گردید. داده‌های گردآوری­شده با استفاده از آزمون­های متناسب و نرم افزار SPSS نسخه 18 تحلیل شدند.
یافته‌ها: قبل از مداخله، بین متغیرهای جمعیتی و زمینه‌ای و میانگین نمرات تمامی سازه‌های الگوی اعتقاد بهداشتی در بین دو گروه تفاوت معنادار وجود نداشت (05/0P>). سه ماه پس از مداخله، مقایسه دو گروه نشان داد که میانگین نمرات تمامی سازه‌ها در گروه مداخله به­طور معناداری نسبت به گروه کنترل، تغییر داشت (05/0P<).     
نتیجه‌گیری: نظر به موثربودن آموزش از طریق نرم‌افزار تلگرام و براساس الگوی اعتقاد بهداشتی بر نگرش دانشجویان در پیشگیری از مصرف سیگار، پیشنهاد می­شود پژوهش­هایی در مورد تاثیر استفاده از تلگرام در سایر مشکلات سلامتی دانشجویان انجام گیرد.

 
متن کامل [PDF 4077 kb]   (835 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/12/20 | پذیرش: 1398/2/8 | انتشار: 1397/11/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.