دوره 4، شماره 1 - ( 11-1397 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 57-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (2137 مشاهده)
 مقدمه: آلودگی به شپش به‌عنوان یک مسئله اجتماعی از جمله معضلات بهداشتی شایع در دانش­آموزان است. لذا این مطالعه با هدف تعیین تأثیر آموزش براساس مدل اعتقاد بهداشتی بر رفتارهای پیشگیرانه از آلودگی به شپش سر در دانش­آموزان انجام شد.
روش کار: این پژوهش یک مطالعه مداخله‌ای از نوع نیمه­تجربی بود. جامعه مورد بررسی 138 نفر از دانش­آموزان (69 نفر در هر یک از دو گروه مداخله و کنترل) دختر پایه ششم مقطع متوسطه اول شهر مریوان در سال 1396 بودند که به روش نمونه گیری خوشه‌ای دو مرحله‌ای انتخاب شدند. مداخله آموزشی در 5 جلسه، ارائه شد. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه مشخصات جمعیتی و زمینه‌ای و پرسشنامه محقق­ساخته مبتنی بر سازه‌های مدل اعتقاد بهداشتی و آگاهی و رفتار پیشگیرانه از پدیکولوزیس بود که در دو مرحله قبل و دو ماه پس از مداخله تکمیل شد. داده‌های گردآوری­شده با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 16 و آزمون‌های متناسب تحلیل شدند.
یافته ها: قبل از مداخله، بین متغیرهای جمعیتی و زمینه‌ای در بین دو گروه تفاوت معنادار وجود نداشت (05/0P>). دو ماه بعد از مداخله در میانگین نمرات متغیر آگاهی و سازه‌های حساسیت و موانع درک شده در گروه مداخله تفاوت معنادار مشاهده گردید (05/0P<)، اما در سازه‌های دیگر مدل اعتقاد بهداشتی و همچنین رفتار، قبل و بعد از مداخله، تفاوت معنادار یافت نشد (05/0P>).
نتیجه‌گیری: علیرغم افزایش معنادار آگاهی و سازههای حساسیت و موانع درک شده، مداخله آموزشی بر اتخاذ رفتارهای پیشگیرانه از پدیکلوزیس تاثیر معنادار نداشت.
 
متن کامل [PDF 4335 kb]   (788 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/1/25 | پذیرش: 1398/4/8 | انتشار: 1397/11/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.