دوره 2، شماره 4 - ( 12-1395 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 62-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The effect of different drinks on reducing of physiological heat strain under hot and dry conditions in laboratory. RSJ 2017; 2 (4) :50-62
URL: http://rsj.iums.ac.ir/article-1-59-fa.html
سوری لکی محسن، پورعبدیان سیامک، دهقان حبیب الله، حسن زاده اکبر. تاثیر نوشیدنی های مختلف بر کاهش شاخص های استرین گرمایی فیزیولوژیکی در شرایط گرم و خشک آزمایشگاهی. مجله ره آورد سلامت. 1395; 2 (4) :50-62

URL: http://rsj.iums.ac.ir/article-1-59-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
چکیده:   (2495 مشاهده)

مقدمه: تامین آب و الکترولیت باعث حفظ تعادل گرمایی بدن  در مواجهه با گرما می شوند. هدف از این مطالعه تعیین میزان تاثیر نوشیدنی های مختلف بر تغییرات شاخص های فیزیولوژیکی در شرایط آزمایشگاهی می باشد.

روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 13 دانشجوی مرد در شرایط گرم خشک آزمایشگاهی(دمای40 درجه سانتی گراد، رطوبت 30 درصد) انجام شد. به افراد در 3 مرحله به مدت زمان 2 ساعت یکی از مداخله گرهای آب، آب و آبلیمو و شربت آبلیمو به مقدار 400 سی سی در 4 دفعه داده شد.  هر 10دقیقه یکبار ضربان قلب،دمای دهانی و دمای پوست افراد اندازه گیری شد،  در پایان مواجهه از افراد نمونه ادرار برای تعیین دما و کدورت گرفته شد، همچنین میزان تعریق محاسبه گردید. از آزمون آنالیز واریانس با تکرار مشاهدات و آزمون تعقیبی جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.

یافته ها: نتایج نشان داد میانگین دمای ادرار (0/155p=)، کدورت ادرار(0/171p=)، ضربان قلب حین فعالیت (0/345p=)و شدت تعریق (0/988p=) تفاوت معناداری نداشتند ولی میانگین ضربان قلب در دقیقه سوم از هر 10 دقیقه استراحت(0/04p=)، دمای دهانی (0/007p=) و دمای پوست (0/005p=) تفاوت معناداری داشتند.

نتیجه گیری: تاثیر شربت آبلیمو نسبت به آب و آبلیمو و آب در کاهش استرین های گرمایی فیزیولوژیکی بیشتر بود.

متن کامل [PDF 488 kb]   (899 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/10/12 | پذیرش: 1395/10/25 | انتشار: 1395/11/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله ره آورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Rahavard Salamat Journal

Designed & Developed by : Yektaweb