جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای ابوالقاسمی

سیده ملیکا خارقانی مقدم، وحید راشدی، جمیله ابوالقاسمی، طیبه صیفوری،
دوره ۴، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: سلامت معنوی از جمله ابعاد شخصیتی افراد بوده و تأثیر مهمی بر ابعاد مختلف زندگی افراد دارد. این ویژگی ارتباط دو سویه‌ای با ویژگی‌های دموگرافیک افراد مانند جنس، سن، شغل دارد.  سالمندان بواسطه شرایط خاصی که دارند، خیلی بیشتر از سایر گروه‌های سنی، متأثر از این بعد شخصیتی هستند. به‌همین دلیل مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط سلامت معنوی با ویژگی‌های دموگرافیک سالمندان در دوران پاندمی کووید-۱۹ انجام گردید. 
روششناسی: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی از نوع توصیفی-تحلیلی است که با هدف تعیین ارتباط بین سلامت معنوی با ویژگی‌های دموگرافیک بر روی ۳۲۳ سالمند مراجعه‌کننده به مراکز خدمات جامع سلامت تحت‌پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در دوران پاندمی کووید-۱۹ در سال ۱۴۰۰ انجام شد. ابزار جمع‌آوری اطلاعات در این مطالعه، دو پرسشنامه شامل سؤالات مربوط به مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه استاندارد سلامت معنوی پولوتزین بود. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون‌های آماری آزمون تی، تحلیل واریانس،  و رگرسیون استفاده گردید. تمامی آزمون‏ها در سطح اطمینان ۹۵ درصد انجام شد.
یافته‌ها: ۶۶,۹% سالمندان مرد و ۵۴.۹% سالمندان زن شرکت‌کننده در مطالعه، بالای ۶۰ سال قرار داشتند و میانگین نمره سلامت معنوی در مطالعه حاضر ۰.۴۷۴±۸۶,۳۸ بود که نشان‌دهنده سطح متوسط سلامت معنوی شرکت‌کنندگان است. ویژگی‌های دموگرافیکی شغل و سطح سواد تأثیر به‌سزایی در وضعیت سلامت معنوی افراد سالمند دارد (P<۰,۰۵).
 نتیجهگیری: سلامت معنوی یکی از ابعاد مهم سلامت است که افزایش آن با در نظر گرفتن عوامل مؤثر بر آن امکان‌پذیر خواهد بود. با افزایش سلامت معنوی می‌توان موجب کاهش اضطراب و افزایش کیفیت زندگی شد، و این امر بر سلامت سالمندان نیز تأثیرگذار خواهد بود. سالمندان جهت حفظ سلامت خود نیازمند احساس آرامش می‌باشند که یکی از عوامل مهم دستیابی به آن، تمرکز بر افزایش سلامت معنوی است.

سحر ابوالقاسمی، سعیده مرادعلیزاده،
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: هورمون‌ها یکی از مهم‌ترین گروه‌های آلایندههای نوظهور میباشند که از طریق رواناب کشاورزی، پساب بیمارستانها و فاضلاب‌ها  وارد محیط زیست می‌شوند و حذف این ترکیبات از محیطهای آبی بسیار حائز اهمیت است. فرآیندهای اکسیداسیون پیشرفته مبتنی بر تولید رادیکال هیدروکسیل آزاد، یکی از روش‌های بسیار کارآمد برای حذف این ترکیبات می‌باشند. هدف از این پژوهش، مروری بر روش‌های حذف هورمون‌ها از محیطهای آبی توسط روش‌های اکسیداسیون پیشرفته بود.
روش‌شناسی: با انتخاب مقالات در بازه زمانی ۲۰۱۸-۲۰۲۳ میلادی و جستجو در منابع اطلاعاتی و پایگاه داده‌های Google Scholar، Scopus، Web of Science و Pubmed، حدود ۶۴۸ مقاله یافت شد که پس از غربالگری، بررسی متن کامل مقالات، حذف مقالات تکراری و حذف مقالات به‌دلیل عدم وجود اطلاعات کافی، در نهایت ۱۳ مقاله منتخب بررسی شدند.
یافته‌ها: باتوجه به مطالعات انجام شده، روش‌های حذف فتوکاتالیستی توسط g-C۳N۴/WO۳ با سیلیس پشتیبانی شده و هم‌چنین فرآیند ترکیبی اکسیداسیون ازن و اولترافیلتراسیون فناوری‌های مؤثری در حذف هورمون‌های استروئیدی هستند. استفاده از روش‌های ترکیبی، نانوکامپوزیت و نانوذرات مختلف و غیره برای این فرآیند می‌تواند باعث افزایش راندمان حذف شود.
نتیجه‌گیری: باتوجه استفاده از روش‌های اکسیداسیون پیشرفته در فرآیند های تصفیه آب و فاضلاب‌های آلوده به هورمون‌ها به‌دلیل کارایی بالا، مقرون به صرفه بودن، عدم ایجاد آلودگی ثانویه و غیره می‌تواند در آینده در فرآیند های تصفیه مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله ره آورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Rahavard Salamat Journal

Designed & Developed by : Yektaweb