دکتر حسین ابراهیمی، دکتر پروین نصیری، دکتر ایرج علی محمدی، دکتر سعید موسوی، دکتر کمالدین عابدی، مهندس فاطمه دانش،
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده
سابقه و هدف: پارامترهای زیادی بر روی میزان مواجهه رانندگان اتوبوس با صدا تاثیر می گذارد که می توان به نوع اتوبوس، نوع سوخت، عمر اتوبوس و سرعت اتوبوس اشاره نمود. هدف از این مطالعه مدل سازی میزان مواجهه رانندگان شرکت واحد اتوبوس رانی شهر تهران با صدا به روش شبکه عصبی می باشد.
مواد و روش ها: تراز صدا در ۹۰ اتوبوس که در ۳ گروه مجزا (۱) ۳۰ اتوبوس ایکاروس (۲) ۳۰ اتوبوس مان (۳) ۳۰ اتوبوس شهاب قرار داشتند و به صورت تصادفی انتخاب گردیده بودند اندازه گیری گردید. نتایج حاصل از اندازه گیریها و پارامترهای نوع اتوبوس، عمر اتوبوس و مدت زمان کار رانندگان به وسیله آنالیز شبکه عصبی مدل سازی گردید.
یافته ها: از پارامترهای مورد بررسی، عمر اتوبوس ها بیشترین اهمیت (۷۰۰/۰) را در میزان مواجهه رانندگان با صدا داشتند. بعد از عمر اتوبوس، محل قرارگیری موتور (۱۷۴/۰) و مدت زمان کار رانندگان (۱۲۵/۰) به ترتیب در میزان مواجهه رانندگان با صدا نقش داشتند.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهد که عمر اتوبوس و محل قرارگیری موتور از فاکتورهای تاثیر گذار بر شدت مواجهه رانندگان با صدا می باشد که مشابه با نتایج مطالعات پیشین در این زمینه می باشد.