جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای ایران

پیوسته صفرپور، احمدرضا درستی مطلق، فرزانه رنجبر نوشری،
دوره ۲، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده:

زمینه و هدف: افسردگی از جمله اختلالات روانی است که امروزه، جوامع بسیاری با آن مواجه بوده و ناامنی غذایی، دسترسی ناکافی به غذای کافی جهت یک زندگی سالم و فعال می باشد که می تواند علاوه بر سلامت جسمی، بر سلامت روان نیز تاثیر گذار باشد. تاکنون در ایران رابطه ناامنی غذایی و افسردگی مورد پژوهش قرار نگرفته بود. بنابراین هدف از این مطالعه، یافتن ارتباط بین ناامنی غذایی خانوار و افسردگی در مادران کودکان دبستانی شهرستان بندر انزلی واقع در شمال ایران بود.

روش کار: در این مطالعه مقطعی-تحلیلی ۴۰۰ دانش آموز دختر ۹ تا ۱۱ ساله از ۱۲ دبستان دولتی به روش تصادفی ساده انتخاب و طی مصاحبه با مادران، سوالات بررسی پرسیده شد. جهت تعیین ویژگی های دموگرافیک، وضعیت امنیت غذایی خانوار و افسردگی مادران، به ترتیب پرسش نامه های عوامل اقتصادی-اجتماعی، امنیت غذایی خانوار USDA (United States Department of Agriculture ) و افسردگی بک (Beck) تکمیل گردیدند. اطلاعات مطالعه حاضر با استفاده از آزمون کای دو و رگرسیون لجستیک چند متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: میزان شیوع افسردگی و ناامنی غذایی در مادران به ترتیب ۵/۱۸% و ۵۱% بود. ناامنی غذایی با افسردگی مادران ارتباط معنی داری نشان داد (۰۰۰۱/۰>P)؛ به نحوی که۲۹/۴% مادران در خانوار های ناامن غذایی و فقط ۱/۷% مادران در خانوار های امن غذایی، مبتلا به افسردگی بودند.

نتیجه گیری: با توجه به شیوع بالای افسردگی مادران در خانوار های ناامن غذایی، توجه به عوامل زمینه ساز در ایجاد ناامنی غذایی خانوار و متعاقب آن، افسردگی در مادران، ضروری به نظر می رسد


دکتر مجید کرمانی، الهام طاهریان، مریم ایزانلو،
دوره ۲، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده

زمینه و هدف: طوفان گردوغبار یک رویداد طبیعی است که درمناطق خشک و نیمه خشک شکل می گیرد و پیامدهای نامطلوب بسیاری را به همراه دارد. باتوجه به افزایش تعداد و دوره های این پدیده درسالهای گذشته و اثرات آنها برمحیط زیست و سلامت انسانها، مقاله حاضر باهدف تحلیلی پیرامون ریزگردها وطوفان های گردوغباری در ایران، بررسی منشا داخلی و خارجی آن با استفاده از تصاویر ماهواره ای و روشهای کنترل آن پرداخته است.

روش کار: مطالعه حاضر، مقاله مروری می باشد و با جستجوی کلماتی مانند ریزگردها، گردوغبار، آلودگی هوا، اثرات آلودگی هوا بر انسان، اثرات آلودگی هوا بر اقتصاد، اثرات آلودگی هوا بر محیط زیست درپایگاه های اطلاعاتی Google scholar, Magiran , SID,  Iranmedex , sciencedirect  تدوین شده است، ازمجموع مقالات موجود دراین پایگاه ها، مقالات مرتبط با طوفان های گردوغبار در ایران مورد استفاده قرار گرفت. همچنین تصاویر حاضر در این مطالعه ازماهواره ی MODIS گرفته شده است.

یافته ها: خشکسالی های اخیر، تغییرات اقلیمی و پدیده گرمایش جهانی درمنطقه به عنوان مهم ترین عامل طبیعی پدیده گردوغبار بوده و برخی عوامل دیگرازقبیل خشکاندن تالاب های منطقه ونابودی آنها، درصد پایین پوشش گیاهی دربرخی مناطق مستعدگردو غبار، ساخت سدهای بزرگ توسط کشور ترکیه، توسعه ناپایدار ناشی ازمسئله جنگ  و ویرانی های منطقه خلیج فارس، برشدت و وسعت پدیده گرد و غبارافزوده و باعث گسترش آن براکثرمناطق ایران گردیده است.

نتیجه گیری:کنترل این پدیده نیاز به تلاش بیشتر و هماهنگی بین منطقه ای باکشورهای همسایه را داشته و همکاری کلیه دستگاه های اجرایی را می طلبد.


فاطمه احتشامی، علی محمد مصدق راد، مریم تاجور،
دوره ۴، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: خیرخواهی و انسان‌دوستی به کمک‌های فردی برای خیر عمومی، تسکین درد و رنج و ارتقای کیفیت زندگی مردم اشاره دارد. خیّرین در تأمین مالی، تولید منابع و ارائه خدمات سلامت مشارکت دارند. این مطالعه با هدف تبیین نحوه مشارکت خیّرین در تولید منابع نظام سلامت ایران و عوامل مؤثر بر آن انجام شد.
روش‌شناسی: این پژوهش کیفی با استفاده از مصاحبه‌ نیمه ساختاریافته و تحلیل اسناد در سال ۱۳۹۷ انجام شد. مصاحبه‌ها‌ی نیمه ساختار یافته با ۳۸ نفر از خیّرین سلامت و ۲۶ نفر از سیاستگذاران، مدیران و کارشناسان حوزه معاونت اجتماعی وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به‌صورت هدفمند و به روش گلوله برفی تا مرحله اشباع انجام شد. داده‌ها با استفاده از روش تحلیل ‌موضوعی تحلیل شدند.
یافته‌ها: خیّرین سلامت در تأمین منابع سرمایه‌ای، جاری و انسانی نظام سلامت ایران مشارکت دارند. تأمین منابع سرمایه‌ای شامل وقف و اهدای املاک و مستغلات، ساخت، توسعه و بهره‌برداری از پروژه‌های عمرانی و تأمین تجهیزات سرمایه‌ای است. تأمین منابع جاری شامل تعمیر و بازسازی مراکز بهداشتی و درمانی و تأمین دارو و ملزومات مصرفی است. هم‌چنین، خیّرین به‌صورت مشارکت نیروهای داوطلب سلامت و به‌کارگیری کارکنان در مراکز درمانی خیریه در تأمین منابع انسانی نظام سلامت کشور مشارکت دارند. عوامل اقتصادی، مدیریتی، قانونی، رفتاری، اخلاقی، محیطی و فناوری بر مشارکت خیّرین در تولید منابع نظام سلامت ایران تأثیر می‌گذارند.
نتیجه‌گیری: خیّرین مشارکت گسترده‌ای در توسعه منابع نظام سلامت ایران دارند. عوامل متعددی در داخل و خارج نظام سلامت بر مشارکت خیّرین سلامت اثر می‌گذارد. سیاستگذاران و مدیران سلامت با ارتقای آگاهی خیّرین، تشویق و حمایت از آن‌ها باید منابع آن‌ها را به سمت اولویت‌های نظام سلامت هدایت کنند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله ره آورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Rahavard Salamat Journal

Designed & Developed by : Yektaweb