جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای ایمنی

محسن سوری لکی، دکتر احسان حبیبی، نگار رحمانی، بهار پارسا زاده، رضا چرخ انداز یگانه،
دوره ۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: صنایع فلزی از جمله پر حادثه ترین صنایع محسوب می شوند. امروزه ارزیابی خطرات به منظور  کنترل آنها برای حفظ سلامت شاغلین از اهمیت بالایی برخوردار است. این مطالعه با هدف ارزیابی ریسک های ایمنی و بهداشت شغلی در یکی از صنایع فلزی انجام شد.

روش کار: این مطالعه مقطعی در سال ۱۳۹۳ در اصفهان انجام شد. در ابتدا سه  شغل اپراتوری فورج، برش میلگرد و پرس آرایش که دارای بالاترین نرخ حوادث و آسیب های شغلی بودند، انتخاب شدند. سپس هر وظیفه به زیر وظایف تشکیل دهنده شکسته شد و در نهایت با استفاده از روش های آنالیز ایمنی شغلی و ویلیام فاین فرایند ارزیابی ریسک صورت گرفت و نتایج با استفاده از شیوه های آمار توصیفی و تحلیلی، بررسی و راهکار های کنترلی  پیشنهاد گردید.

یافته ها: ارزیابی ها منجر به شناسایی ۲۱ خطر در اپراتوری فورج، ۹ خطر در برش میلگرد و ۱۰ خطر در پرس آرایش شد. بیشترین سطح ریسک مربوط به خطر های افتادن قطعه داغ از انبر، خطا در زدن پدال پا، برخورد دست با تیغه اره و سر و صدای محیط بود. آزمون آماری کروسکال والیس نشان داد که بین سه شغل مورد بررسی از جهت سطوح مختلف ریسک بر اساس هر دو روش ارزیابی ریسک استفاده شده تفاوت معناداری وجود نداشت.

نتیجه گیری:  سطح ریسک سه وظیفه مورد بررسی در حد نگران کننده ای بود لذا به نظر می رسد انجام اقدامات کنترلی در جهت حذف یا کاهش سطح خطرات ضروری باشد.


جعفر بشارتی، دکتر ایرج علی محمدی، دکتر منوچهر امیدواری،
دوره ۲، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه : امروزه سیاست گذاری ها و تصمیم گیری های کلان سازمانی بطور چشمگیری با سیستم مدیریت ایمنی ارتباط تنگاتنگی دارد بطوریکه اعمال هرگونه مداخلات سازمانی منجر به تغییر روند عوامل موثر بر شاخص حوادث می گردد. در این مطالعه به سیاست های انقباضی منابع انسانی بر روند شاخص حوادث در دو صنعت شرکت باتری سازی در بازه زمانی پنج ساله پرداخته شده است.

روش کار: در این مطالعه جهت مقایسه شاخص حوادث پنج ساله دو صنعت شرکت باتری سازی براساس استاندارد OSHA ۱۹۰۴ ، آمار اطلاعات مورد نیاز از سال ۱۳۸۹ تا سال ۱۳۹۳ جمع آوری شد و سپس نسبت به تعیین مقادیر شاخص های صنعت اقدام شد و در نهایت با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ شاخص های حوادث در دو صنعت از نظر وجود اختلاف و ارتباط معنادار، با استفاده از آزمون‌های آماری کای دو و آزمون نسبت مورد بررسی قرار گرفت و ارتباط آن با کاهش نیروی انسانی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته شد .

یافته ها : آنالیز اطلاعات نشان داده است که میزان شاخص حوادث در هر دو صنعت در سال ۹۲ کمترین  و در سال ۹۳ بیشترین مقدار دارا بوده است و نسبت تعداد حوادث به تعداد کارکنان در دو صنعت ۱و ۲ در طی سال های ۸۹ الی ۹۲ معنادار بوده که میزان معناداری آن به ترتیب عبارت اند از سال ۸۹ (۰,۰۰۲P value =)،سال ۹۰ (۰,۰۰۰P value= )، سال ۹۱ (۰,۰۰۴P value=  )و سال ۹۲ ( ۰,۰۱۱P value= ).عواملی همچون سیاست های انقباضی نیروی انسانی در حوزه HSE و پیمان سپاری فرآیندهای تولیدی از جمله سیاست هایی در تغییر روند شاخص حوادث بوده است.

نتیجه گیری : از یافته های این پژوهش می توان چنین نتیجه گیری نمود که کاهش و یا افزایش شاخص های حوادث به طور موثری با سیاست های انقباضی منابع انسانی سازمان ارتباط دارد.


خانم زهرا اقالری، دکتر حسن اشرفیان، خانم سمیه جعفریان،
دوره ۳، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: توجه به فاکتورهای فیزیکی، ایمنی و بهداشت مدارس عامل رشد طبیعی از نظر جسمی، روانی و فراگیری مطالب در دانش آموزان است. لذا پژوهش حاضر  با هدف بررسی وضعیت بهداشت محیط و ایمنی مدارس شهرستان بابل انجام پذیرفت.
روش کار: این مطالعه از نوع مقطعی-توصیفی تحلیلی بوده که در سال ۱۳۹۴ در میان تمامی مدارس شهرستان بابل (۵۵۲) بصورت سرشماری با استفاده از مشاهده، و چک لیست انجام شد. چک لیست دارای دو بخش جهت سنجش بهداشت و ایمنی مدارس تدوین شده بود. پس از جمع آوری داده های هر مدرسه، آنالیز داده ها با استفاده از Spss۱۶ و آمار توصیفی انجام شد.
یافته ها: وضعیت مدارس مورد بررسی از نظر ایمنی و مهندسی انسانی(۲/۹۲درصد)، دستشویی(۹۴درصد)، توالت (۷/۹۱ درصد) دفع زباله(۴/۹۷درصد) و دفع فاضلاب (۴/۹۱درصد) مطلوب و از نظر بوفه (۴/۵۸ درصد)، آب آشامیدنی (۱/۴درصد)، نا مطلوب بودند. بین وضعیت دفع زباله و فاضلاب، آبخوری در مدارس شهری و روستایی اختلاف معناداری مشاهده شد (۰۰۱/۰ > p). بین وضعیت بهداشتی مکان و ساختمان کلاس ها، دفع فاضلاب و آبخوری ها بر حسب نوع مدارس اختلاف معنادار مشاهده شد (۰۰۱/۰ > p).
نتیجه گیری: بیشتر مدارس مورد مطالعه از نظر وضعیت بهداشت محیط و وضعیت ایمنی بر اساس آیین نامه بهداشت محیط مدارس، به جز بوفه مدارس که در وضعیت ضعیفی قرار داشتند، دارای وضعیت خوب و مطلوب بودند.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله ره آورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Rahavard Salamat Journal

Designed & Developed by : Yektaweb