جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای سینتیک

مجید کرمانی، روشنک رضایی کلانتری، حسین صالحی برزکی، سودا فلاح،
دوره ۳، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده

چکیده
 
زمینه و هدف: فاضلاب حاصل از کارخانجات و مراکز تولیدی به دلیل دارا بودن ترکیبات گوناگون روند تصفیه فاضلاب را پیچیده می کنند. در میان این صنایع، صنعت نساجی، خمیر کاغذسازی، غذایی، داروسازی و چرم سازی به علت مصرف انواع مختلفی از مواد شیمیایی رنگی، از جمله مهم ترین واردکنندگان آلاینده های رنگی به محیط زیست محسوب می شوند که آثار زیان باری بر محیط طبیعی بر جای می گذارد. هدف این مطالعه بررسی کارایی خاکستر و پودر پسماند های گلاب گیری در حذف رنگ راکتیو قرمز ۱۹۸ از محلول های آبی است.
 
روش کار: در این مطالعه تجربی، بعد از تهیه جاذب پودر و خاکستر پسماند گلاب گیری، اثر پارامترهای مختلف بهره برداری از قبیل pH (۱۰-۳)، غلظت اولیه رنگ ( mg/L۲۵، ۵۰، ۱۰۰ و ۳۰۰)، زمان تماس (۱۸۰-۵ دقیقه) و دوز جاذب (g/۱۰۰ ml ۶/۰ -۰۵/۰) مورد مطالعه قرار گرفت. در نهایت نتایج توسط مدل های سینتیک و ایزوترم تحلیل گردید.
 
یافته ها: در این پژوهش زمان تعادل پودر و خاکستر پسماند گلاب گیری به ترتیب ۶۰ و ۴۵ دقیقه به دست آمد. حداکثر کارایی جاذب  پودر و خاکستر به ترتیب معادل ۶۸ و ۸۹ درصد، در  pHمعادل ۳، زمان تماس تعادلی و دوز جاذب g/۱۰۰ ml ۴/۰ حاصل شد. مطالعات ایزوترم برای هر دو جاذب با مدل فروندلیخ مطابق بودند. معادلات سینتیکی نیز از مدل شبه درجه دوم بهتر پیروی می کردند.
 
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که پودر و خاکستر پسماندهای گلاب گیری  می توانند در حذف  رنگ راکتیو قرمز ۱۹۸ مؤثر باشند و سبب افزایش قابل توجه در ظرفیت جذب شوند. بنابراین با توجه به منابع عظیم پسماندهای گلاب گیری در ایران، میتوان این منابع ارزان و در دسترس را در حذف آلاینده های رنگی از محیط های آبی مورد استفاده قرار داد.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله ره آورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Rahavard Salamat Journal

Designed & Developed by : Yektaweb