جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای کووید-۱۹

سیده ملیکا خارقانی مقدم، وحید راشدی، جمیله ابوالقاسمی، طیبه صیفوری،
دوره ۴، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: سلامت معنوی از جمله ابعاد شخصیتی افراد بوده و تأثیر مهمی بر ابعاد مختلف زندگی افراد دارد. این ویژگی ارتباط دو سویه‌ای با ویژگی‌های دموگرافیک افراد مانند جنس، سن، شغل دارد.  سالمندان بواسطه شرایط خاصی که دارند، خیلی بیشتر از سایر گروه‌های سنی، متأثر از این بعد شخصیتی هستند. به‌همین دلیل مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط سلامت معنوی با ویژگی‌های دموگرافیک سالمندان در دوران پاندمی کووید-۱۹ انجام گردید. 
روششناسی: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی از نوع توصیفی-تحلیلی است که با هدف تعیین ارتباط بین سلامت معنوی با ویژگی‌های دموگرافیک بر روی ۳۲۳ سالمند مراجعه‌کننده به مراکز خدمات جامع سلامت تحت‌پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در دوران پاندمی کووید-۱۹ در سال ۱۴۰۰ انجام شد. ابزار جمع‌آوری اطلاعات در این مطالعه، دو پرسشنامه شامل سؤالات مربوط به مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه استاندارد سلامت معنوی پولوتزین بود. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون‌های آماری آزمون تی، تحلیل واریانس،  و رگرسیون استفاده گردید. تمامی آزمون‏ها در سطح اطمینان ۹۵ درصد انجام شد.
یافته‌ها: ۶۶,۹% سالمندان مرد و ۵۴.۹% سالمندان زن شرکت‌کننده در مطالعه، بالای ۶۰ سال قرار داشتند و میانگین نمره سلامت معنوی در مطالعه حاضر ۰.۴۷۴±۸۶,۳۸ بود که نشان‌دهنده سطح متوسط سلامت معنوی شرکت‌کنندگان است. ویژگی‌های دموگرافیکی شغل و سطح سواد تأثیر به‌سزایی در وضعیت سلامت معنوی افراد سالمند دارد (P<۰,۰۵).
 نتیجهگیری: سلامت معنوی یکی از ابعاد مهم سلامت است که افزایش آن با در نظر گرفتن عوامل مؤثر بر آن امکان‌پذیر خواهد بود. با افزایش سلامت معنوی می‌توان موجب کاهش اضطراب و افزایش کیفیت زندگی شد، و این امر بر سلامت سالمندان نیز تأثیرگذار خواهد بود. سالمندان جهت حفظ سلامت خود نیازمند احساس آرامش می‌باشند که یکی از عوامل مهم دستیابی به آن، تمرکز بر افزایش سلامت معنوی است.

صمد روحانی، وحید مختومی، قادر مؤمنی راهکلاء، سید داود نصرالله پور شیروانی، جواد حبیب زاده کاشی،
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: یک راه مؤثر برای محافظت از خود و دیگران در برابر کووید-۱۹ استفاده از ماسک است. در این مطالعه ما به بررسی وضعیت استفاده از ماسک در پاندمی کووید-۱۹، در گروه‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی در استان مازندران پرداختیم.
روششناسی: این یک مطالعه توصیفی و مقطعی بود که در نیمه دوم سال ۱۳۹۹ انجام شد. جامعه آماری این پژوهش را نمونه‌هایی از جمعیت شهرستان‌های غرب، شرق و مرکز استان مازندران، تشکیل دادند. نمونه‌ها به تعداد ۴۵۰ نفر به روش ساده و در دسترس از مناطق مختلف این شهرستان‌ها به‌عنوان واحدهای مطالعه انتخاب شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها از یک پرسشنامه محققساخته استفاده شد. داده‌ها بعد از جمع‌آوری استخراج و مطابق با راهکارهای موجود در نرم افزار SPSS نسخه ۲۱ و بهره‌گیری از آمار توصیفی و تحلیلی آنالیز و تفسیر شدند.
یافته‌ها: میانگین سنی مشارکتکنندگان ۱۱,۶۹±۳۶,۳۸ بود. از بین ۴۵۰ نفر مشارکتکننده، جنسیت ۲۵۵ نفر مرد و ۱۹۵ نفر زن بودند. یافته‌‏های این تحقیق در کل نشان داد که آگاهی افراد شرکتکننده در این پژوهش در خصوص میزان استفاده از ماسک در گروههای مختلف سنی و اقشار و طبقات مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی جامعه خوب بود ولی با اینحال تفاوتهایی حاکی از آسیب پذیری طبقات پایین‌تر جامعه نسبت به این خطر مشاهده شده است.
نتیجه‌گیری: باتوجه به یافتههای این تحقیق و واقعیات موجود، در اغلب خطرات بهداشتی افراد طبقات پایین جامعه بیشتر در معرض خطر و آسیب میباشند، لذا تلاش مدیران و مسئولین در کاهش نابرابری در مقابل خطرات، با بکارگیری تمام ظرفیتها با اهتمام ویژه به نفع گروههای آسیبپذیر جامعه و در نتیجه کاهش نابرابری در برخورداری از سلامت مورد تأکید می‌باشد.



عالیه غایبی، فربد عبادی فرد آذر، سعید باقری،
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: شیوع گسترده بیماری کووید-۱۹ در جهان با تبعات روانی، اجتماعی و اقتصادی همراه شده و اثرات زیانباری برای افراد و اجتماعات انسانی ایجاد کرده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر عوامل دموگرافیک و اجتماعی در بروز بیماری کووید-۱۹ و میزان رعایت پروتکل بهداشتی بین مبتلایان در شهرستان نیر در سال ۱۳۹۹ انجام گرفت.
روششناسی: این پژوهش، یک مطالعه مقطعی (توصیفی-تحلیلی) بود که بر روی کلیه بیماران بالای ۱۸ سال، با نتیجه تست PCR و Rapid  مثبت شهرستان نیر انجام شد. کل بیماران به تعداد ۳۳۸ نفر مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها پرسشنامه محقق‌ساخته بود. پس از جمع‌آوری داده‌ها، از آزمون‌های آماری توصیفی، Test U Whitney  Mann با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۶ برای آنالیز داده‌ها با سطح معناداری ۵ درصد استفاده شد.
یافته‌ها: میانه سنی شرکت‌کنندگان در مطالعه ۴۵ سال بود. ۳۳ درصد از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ بیماری زمینهای داشتند. بین سن، BMI و سابقه بیماریهای زمینهای با بستری شدن در بیمارستان به‌علت بیماری کووید-۱۹و هم‌چنین بین سن و سابقه بیماریهای زمینهای با فوت به‌علت بیماری کرونا ارتباط معنادار (P<,۰۰۱) وجود داشت و میانگین نمره رعایت پروتکل‌های بهداشتی در بین بیماران قبل از ابتلا ۵۰.۷۰ با انحراف معیار ۵۱.۱۱ بود.
نتیجه‌گیری: در مطالعه حاضر سن، جنس، سطح تحصیلات، درآمد، BMI بالا و سابقه بیماری زمینهای از جمله عوامل تأثیرگذار در ابتلا به بیماری کووید-۱۹، بستری و مرگ ناشی از آن است. شناسایی عوامل جمعیتشناختی و عوامل اجتماعی-اقتصادی در ابتلا به بیماری کووید-۱۹، می‌تواند به پیشگیری و کنترل بیماری کمک نماید. با‌توجه به اهمیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در پیشگیری و کنترل بیماری، طراحی برنامه‌های آموزش بهداشت واجرای مداخلاتی برای ارتقاء این امر مورد نیاز می‌باشد.

صمد روحانی، وحید مختومی، قادر مؤمنی راهکلاء، سید داود نصراله پور شیروانی، جواد حبیب زاده کاشی،
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: بیماری کووید-۱۹ با تأثیر بر مؤلفههای اجتماعی و اقتصادی سیستمها و ساختارهای نظم موجود از جمله سبک زندگی انسان‌ها را تغییر داد. این بیماری مهم به‌دلیل فرآیند ابتلا و انتقال آن می‌تواند به مقدار زیادی تحت تأثیر رفتارهای فردی و ویژگی‌های اجتماعی و اقتصادی افراد قرار گیرد. در این مقاله به بررسی ویژگی‌های اجتماعی-اقتصادی افراد دارای سابقه ابتلا به این بیماری در استان مازندران پرداخته شده است.
روششناسی: برای جمع‌آوری داده‌ها از ابزار پرسشنامه استاندارد که تقریباً جامع‌ترین ابزار طراحی‌شده در این زمینه می‌باشد استفاده شد. فعالیت گردآوری داده‌ها به‌صورت ترکیبی از مصاحبه و مطالعه و جمع‌آوری مدارک و تحلیل محتوایی مستندات بود. داده‌ها بعد از جمع‌آوری با نرم افزار آماری SPSS ۱۶ مطابق با راهکارهای موجود در ابزار معرفی‌شده استخراج و با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی آنالیز و تفسیر و بررسی شد.
یافته‌ها: یافتهها نشان داد افرادی که سابقه ابتلا به کرونا داشتند ۲۵۳ نفر (۲.۵۶ درصد) اظهار داشتند که افراد جامعه تا حدودی به‌جا و به‌موقع از ماسک استفاده می‌کردند. در بین افرادی که سابقه ابتلا به کرونا داشتند خستگی استفاده از ماسک در مردها ۱.۲۷ درصد و در زنان ۵.۳۸ درصد بود که این می‌تواند ناشی از استفاده بیشتر و جدی‌تر از ماسک توسط خانم‌ها باشد. در مورد تأثیر شرایط زندگی و کاری در رعایت پروتکل‌های بهداشتی بین مردان و زنان ارتباط معنا‌داری وجود داشت (۰,۰۰۱=p).
نتیجه‌گیری: با‌توجه به نتایج مطالعه، لزوم توجه به قشر آسیبپذیر جهت تهیه مایحتاج زندگی و در دسترس قرار دادن وسایل پیشگیری از کرونا اعم از ماسک، مواد ضدعفونی‌کننده در دستور کار ارگان‌های دولتی و مردمی قرار گیرد. هم‌چنین مراقبت از بیماران کرونایی و افراد در معرض خطر و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به‌طور جدی و توسط بازرسان بهداشتی و درمانی نظارت گردد. آموزش رعایت موازین بهداشتی در پیشگیری و مراقبت از بیماران کرونایی در اولویت قرار گیرد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله ره آورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Rahavard Salamat Journal

Designed & Developed by : Yektaweb