دوره 4، شماره 2 - ( 11-1397 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

sarkari O, Hesami Arani M, Bagheri A, Roshan Ghias F, Raeiat Mohtashemi A, Esmaeili M et al . Satisfaction assessment of clients’ health centers of Aran and Bidgol city in 2016. RSJ 2019; 4 (2) :1-12
سرکاری ام البنین، حسامی آرانی محسن، باقری اعظم، روشن قیاس فروهه، رعیت محتشمی ابوالفضل، اسماعیلی مریم و همکاران.. بررسی رضایتمندی مراجعین به مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان آران وبیدگل در سال 1396. مجله ره آورد سلامت. 1397; 4 (2) :1-12

شبکه بهداشت آران وبیدگل
چکیده:   (2069 مشاهده)
زمینه وهدف: رفع مشکلات مراجعین یکی از مهمترین وظایف مراکز خدمات سلامت است و رضایتمندی مراجعین شاخص مهم ارزیابی کیفیت و ارزشیابی می باشد. بنابراین با توجه به اهمیت رضایت مردم و نقش آن در دستیابی به اهداف برنامه های تحول سلامت ، این مطالعه با هدف بررسی رضایت مراجعین مراکز سلامت جامعه شهرستان آران وبیدگل انجام شد
روش کار: پژوهش حاضر به روش توصیفی بر روی682 مراجعه کننده به تمام 20 مرکز خدمات جامع سلامت ، پایگاه و خانه های بهداشت تحت پوشش مرکز بهداشت شهرستان آران وبیدگل صورت گرفت. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته ای بود که اطلاعات مربوط را در سه حیطه پشتیبانی، پرسنلی و فرایندی ارزیابی می نماید. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار Spss نسخه 21 و آزمون های آماری ویلکاکسون و کای اسکور انجام گردید.
یافته ها: جامعه آماری این مطالعه 682 نفر ؛ شامل 553 نفر(1/81 %) زن و 129 نفر(9/18 %) مرد بودند . بر اساس نتایج مطالعه اکثریت مراجعین( 6 /61 % ) رضایت کامل داشتند و تنها 8/3 % از آنان ناراضی بودند. نتایج نشان داد که بیشترین رضایتمندی مربوط به حیطه پرسنلی و کمترین رضایتمندی مربوط به حیطه فرایندی بود به گونه ای که 3/63 % از مراجعین در حیطه پرسنلی رضایت کامل داشتند در حالیکه 2/57 % در حیطه گسترش و 1/48 % در حیطه فرایندی کاملا راضی بودند. بر اساس نتایج رضایتمندی مراجعین در مراکز خدمات جامع سلامت زیر بیست هزار نفر به طرز معنی داری از مراکز شهری بالای بیست هزار نفر بالاتر بود (p=0/00) همچنین میزان رضایتمندی در افراد با سابقه مراجعه به مراکزخدمات جامع سلامت وجود داشت بطور معنی داری بالاتر بود(p=(0/02.
نتیجه گیری:  بر اساس نتایج این مطالعه پیشنهاد می شود با بکارگیری استراتژی و برنامه ریزی مناسب سطح رضایت مراجعین  و بهر ه وری آنها از  مراکز خدمات جامع سلامت  را حفظ نموده و در جهت بالاتر بردن آن اقدامات اساسی تری انجام گیرد.
کلمات کلیدی:  رضایتمندی، مرکزخدمات جامع  سلامت ، مراجعین، خدمات بهداشتی اولیه.

دریافت: 1398/2/22 | پذیرش: 1398/6/5 | انتشار: 1399/2/27