دوره 4، شماره 2 - ( 11-1397 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 57-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

Internet addiction and its relation with the quality of sleep and anxiety in students of Ardabil University of Medical Sciences. RSJ 2019; 4 (2) :47-57
خیری رویا، مظفری ناصر. اعتیاد به اینترنت و ارتباط آن با کیفیت خواب و اضطراب دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی. مجله ره آورد سلامت. 1397; 4 (2) :47-57

زمینه و هدف: اینترنت یکی از مهمترین نوآوری های فنی در عرصه اطلاع رسانی می باشد که بر همه جنبه ‏های آموزش و پژوهش تاثیر گسترده ‏ای دارد و استفاده از آن در زمینه ‏های عمومی و تخصصی با سرعت حیرت ‏آوری رو به افزایش است. از طرفی اعتیاد اینترنتی نوعی اختلال روانشناختی - اجتماعی است که عوارض زیادی همچون اختلالات خواب و اضطراب را به همراه دارد. پژوهش حاضر نیز با هدف تعیین اعتیاد به اینترنت و ارتباط آن با کیفیت خواب و اضطراب دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل انجام شده است.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشکده های پرستاری و مامایی، پزشکی و پیراپزشکی، بهداشت، دندان پزشکی و داروسازی و پردیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل باشد. در این مطالعه 380 نفر نمونه بر اساس فرمول محاسبه حجم نمونه کوکران، بصورت تصادفی طبقه­ای از هر دانشکده انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها، پرسشنامه اعتیاد اینترنتی، پرسشنامه کیفیت خواب پیترزبوگ، پرسشنامه اضطراب بک مورد استفاده قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نسخه 24 نرم­افزار SPSSو در قسمت آمار توصیفی؛  فراوانی، میانگین و انحراف معیار و در آمار استنباط از  آزمون های  کای دو، رگرسیون تک متغییری و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که میانگین و انحراف معیار اعتیاد به اینترنت در زنان 20/13±34/42و  مردان 62/12±05/42می باشد. و باافزایش میزان اعتیاد به اینترنت مشکلات خواب و سطح اضطراب  (01/0>p ) افزایش یافته است. بین اعتیاد به اینترنت با کیفیت خواب (01/0>p) همبستگی منفی و معکوس و سطح اضطراب دانشجویان همبستگی مثبت وجود داشت (01/0>p).

دریافت: 1399/1/31 | پذیرش: 1399/12/9 | انتشار: 1397/11/10