zareei S, zareei A, dehestani athar S, ghahramani E, noori B. Investigation of Corrosion Potential and Precipitation Tendency of Drinking Water in the Qorveh Distribution System By using Langlier and Rizner Indexes. RSJ 2018; 3 (4) :20-30
URL:
http://rsj.iums.ac.ir/article-1-115-fa.html
زارعی سیروان، زارعی امیر، دهستانی اطهر سعید، قهرمانی اسماعیل، نوری بیژن. بررسی پتانسیل خوردگی و رسوبگذاری آب شرب شهر قروه با استفاده از شاخصهای لانژلیه و رایزنر. مجله ره آورد سلامت. 1396; 3 (4) :20-30
URL: http://rsj.iums.ac.ir/article-1-115-fa.html
چکیده: (2467 مشاهده)
زمینه و هدف:
بر اساس استانداردها آب آشامیدنی نباید خورنده باشد، آبهای خورنده مواد اولیه لولهها، اتصالات و شیرآلات شبکههای توزیع شهری و خانگی را در خود حل کرده و مشکلات عدیده بهداشتی، زیباشناختی و اقتصادی را در سیستمهای آبی به وجود میآورند و اگر آب تمایل به رسوبگذاری داشته باشد بهمرورزمان با ایجاد لایههای رسوب در قسمت داخلی لوله باعث کم شدن قطر داخلی لوله و درنهایت کاهش انتقال جریان آب داخل لوله میشود. هدف از این مطالعه بررسی شاخصهای خورندگی لانژلیه و رایزنر است.
مواد و روشها:
جهت انجام این مطالعه 120 نمونه در روزهای مختلف بهصورت ماهیانه و در کل به مدت 9 ماه بهصورت تصادفی از قسمتهای مختلف منابع و شبکه توزیع مطابق با دستورالعملهای استاندارد متد برداشته شد و تحت آنالیز پارامترهای TDS، سختی کلسیم، قلیائیت، درجه حرارت و pH قرار گرفت.
یافتهها:
با استفاده از پارامترهای مذکور اندیسهای لانژلیه و رایزنر محاسبه شدند نتایج نشان میدهد که میانگین و انحراف معیار به ترتیب برای اندیس لانژلیه 32/0 و 31/0 برای اندیس رایزنر 75/6 و 35/0 میباشد.
نتیجهگیری:
بر اساس نتایج بهدستآمده آب شرب شهر قروه خورنده و رسوبگذار میباشد که برای حل این مشکل در منطقه، پیشنهاد میشود با در نظر گرفتن شرایط حاکم بر شبکه مطالعات آزمایشگاهی برای تنظیم عوامل مؤثر در خورندگی مثل pH انجام گیرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1396/9/13 | انتشار: 1397/10/27