دوره 3، شماره 4 - ( 10-1396 )                   جلد 3 شماره 4 صفحات 66-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

rasoulzadeh aghdam S, khosravi B. Investigating the Effect of Use of Welfare Projects and Imam Khomeini Relief Committee on the Quality of Life of Female Heads of Households in Ravansar County. RSJ 2018; 3 (4) :53-66
رسول زاده اقدم صمد، خسروی بهار. بررسی تأثیر استفاده از طرح‌های بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) بر میزان کیفیت زندگی زنان سرپرست خانوار شهرستان روانسر. مجله ره آورد سلامت. 1396; 3 (4) :53-66

دانشگاه شهید مدنی آذربایجان
چکیده:
مقدمه: زنان سرپرست خانوار جزء گروه آسیب‌پذیر جامعه محسوب می‌شوند که با مشکلات و موانع زیادی مواجه‌اند که کیفیت زندگی آنان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر استفاده از طرح‌های بهزیستی و کمیته امداد بر میزان کیفیت زندگی  زنان سرپرست خانوار روانسر است.
مواد و روش ها:  جامعه‌ی آماری 550 نفر از زنان سرپرست خانوار تحت پوشش این دو نهادند و از روش نمونه‌گیری تصادفی و فرمول کوکران 225 نفر نمونه انتخاب شدند، ابزار جمع‌آوری داده‌ها پرسشنامه‌های اطلاعات دموگرافیک و کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت بود. تجزیه و تحلیل نتایج با نرم‌افزار آماری SPSS نسخه 21 با آزمون T- Test دو نمونه‌ای انجام شد.
یافته‌ها: 9/32 درصد زنان در رده‌ی سنی 40-31 سال؛ 8/37 درصد بیوه، 9/36 درصد بی‌سواد، 3/73 درصد بیکار و میانگین کیفیت زندگی آ­ن­ها 01/54 است. از بین طرح‌های بهزیستی و کمیته امداد اشتغال، مسکن، آموزش و ترکیبی رابطه معنی‌داری با کیفیت زندگی دارند. طرح اشتغال بیش‌ترین تأثیر را بر افزایش کیفیت زندگی زنان داشته است.
نتیجه گیری: نتایج حاصل حاکی از نیاز جدی به برنامه‌ریزی مسئولان ذی‌ربط در راستای مداخله‌های مؤثر و به‌تبع آن افزایش بهبود کیفیت زندگی در این قشر آسیب‌پذیر جامعه می‌باشد.

دریافت: 1398/1/13 | پذیرش: 1398/4/8 | انتشار: 1396/10/25