دوره 5، شماره 1 - ( 1-1398 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 94-82 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IUMS.REC 1401.937

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

vatankhah S, abdollahinejat N, pourasghari H. Associated factors of satisfaction among service recipients of Aran & Bidgol Comprehensive Health Centres. RSJ 2019; 5 (1) : 6
URL: http://rsj.iums.ac.ir/article-1-195-fa.html
وطنخواه سودابه، عبدالهی نجات نرگس، پوراصغری حمید. تعیین عوامل مرتبط با رضایت دریافت کنند گان خدمت از مراکز خدمات جامع سلامت آران و بیدگل. مجله ره آورد سلامت. 1398; 5 (1) :82-94

URL: http://rsj.iums.ac.ir/article-1-195-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی ایران
چکیده:   (1084 مشاهده)
زمینه و هدف: رضایت‌مندی به‌ معنای میزان برآورده‌شدن انتظارات افراد است و مفهومی روان‌شناختی و چند‌ بعدی بوده که به عوامل زمینه‌ای از جمله عوامل فردی، روانی و وضعیت فرهنگی و اجتماعی-اقتصادی افراد وابسته است. رضایتمندی مراجعه‌کنندگان به مراکز خدمات بهداشتی و درمانی یکی از شاخص‌های اندازه‌گیری کیفیت خدمات ارائه شده می‌باشد. براین اساس مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل مرتبط با رضایت دریافت‌کنندگان خدمت به مراکز خدمات جامع سلامت آران و بیدگل درسال 1401 انجام گرفت.
روش‌شناسی: در این مطالعه توصیفی و تحلیلی 328 نفر از دریافتکنندگان خدمت از مراکز جامع خدمات سلامت و پایگاه‌های آن به روش نمونه‌گیری تصادفی طبقاتی انتخاب شدند. ابزار تحقیق شامل اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه استاندارد‌شده رضایت کلی از خدمات (پرسشنامه رضایت مراجعCSQ-8 ) و پرسشنامه عوامل مرتبط با رضایت با ابعاد سه‌گانه مهارت فنی و ارتباطی کارکنان، سطح دسترسی و تسهیلات مراکز، زمان صرف‌شده توسط پرسنل برای ارائه خدمات و هزینه خدمت بود. داده‌ها با کمک نرم افزار SPSS و آمارهای توصیفی و استنباطی تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که از مجموع 382 دریافت‌کننده خدمت که به‌صورت تصادفی طبقاتی انتخاب گردیدند، 109 نفر (%28.3) را مرد و 273 نفر (71.5%) زن بودند. براساس نتایج مطالعات میزان رضایتمندی (82.9%) بود. بیشترین بعد رضایت مربوط به رضایت کلی از خدمات، مهارت فنی و ارتباطی کارکنان، رضایت از بعد دسترسی و تسهیلات مراکز بود. کم‌ترین بعد مربوط به رضایت از بعد زمان صرف‌شده توسط پرسنل برای ارائه خدمات و هزینه خدمت بود. از بین متغیرهای دموگرافیک بررسی‌شده جنس، وضعیت تأهل و شغل و رضایت فنی و ارتباطی با رضایت کلی از خدمات ارتباط معنا‌دار داشت (P<0.05).
نتیجه‌گیری: براساس نتایج این مطالعه پیشنهاد می‌گردد با به‌کارگیری استراتژی و برنامه‌ریزی مناسب سطح رضایت دریافتکنندگان خدمات از مراکز خدمات جامع سلامت را حفظ نموده و در جهت بالابردن آن در همه ابعاد اقدامات اساسی‌تری انجام گیرد. هم‌چنین باید با به‌کارگیری راه‌های خلاقانه برای بهبود مهارت فنی و ارتباطی کارکنان در جهت افزایش رضایت دریافت‌کنندگان خدمت اقدام نمود.


شماره‌ی مقاله: 6
متن کامل [PDF 793 kb]   (173 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/7/1 | پذیرش: 1402/8/20 | انتشار: 1402/8/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله ره آورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Rahavard Salamat Journal

Designed & Developed by : Yektaweb