دوره 5، شماره 1 - ( 1-1398 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 114-106 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IAU.KSH.REC.1402.065

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Torkashvand M, Mohammad Zamani T, Kazemizadeh V. The effect of 30 hours of sleep deprivation on the response of orexin-A levels and pulmonary function to an anaerobic activity in active male students. RSJ 2019; 5 (1) : 8
URL: http://rsj.iums.ac.ir/article-1-200-fa.html
ترکاشوند مهدی، محمد زمانی تورج، کاظمی زاده وحید. اثر 30 ساعت محرومیت از خواب بر پاسخ سطوح اورکسینA- و عملکرد ریوی به یک فعالیت بی‌هوازی در دانشجویان پسر فعال. مجله ره آورد سلامت. 1398; 5 (1) :106-114

URL: http://rsj.iums.ac.ir/article-1-200-fa.html


گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
چکیده:   (516 مشاهده)
زمینه و هدف: هدف پژوهشگران علوم ورزشی به اوج رساندن عملکرد ورزشکار در رشته‏های مختلف ورزشی است. در همین راستا محققان درصدد کشف و شناسایی عواملی هستند که بر عملکرد ورزشکار تأثیرگذارند و این موضوع کاملاً پذیرفته شده است که خواب از جمله ضروریات تندرستی است. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر 30 ساعت محرومیت از خواب بر پاسخ سطوح اورکسین-A و عملکرد ریوی به یک فعالیت بی‏هوازی در دانشجویان پسر فعال می‏باشد.
روش‌شناسی: این پژوهش به‌روش نیمهتجربی و به‌صورت پیشآزمون و پس‌آزمون انجام شد. پروتکل به این صورت بود که در موقعیت کنترل، پس از 12 ساعت ناشتایی و 8 ساعت خواب کافی، در موقعیت تجربی بعد از 12 ساعت ناشتایی و 30 ساعت بی‏خوابی کامل آزمودنی‏ها در محل خوابگاه دانشجویی با شرایط کنترل‌شده مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته‌ها: اطلاعات مرتبط‌ به مقایسه پس‏آزمون و پیش‏آزمون در دو موقعیت تجربی (محرومیت از خواب) و کنترل (خواب کافی) نشان داد که هورمون اورکسین-A در شرایط محرومیت از خواب نسبت‌به ‏شرایط استراحتی افزایش معناداری یافته است و این تفاوت در سطح (0.001 p=) معنادار تلقی می‏شود. همچنین بی‏خوابی سبب تغییرات معناداری بر شاخص‏های فیزیولوژیکی ‏گردید.
نتیجه‌گیری: 30 ساعت محرومیت از خواب سبب افزایش سطوح اروکسین-A گردید که این موضوع نشان‌دهنده اهمیت خواب شبانه، که یکی از عوامل تأثیرگذار مرتبط با چاقی و اضافه وزن است، می‌باشد. مخصوصاً به‌وسیله مربیان و ورزشکاران که متعاقب محرومیت از خواب سبب اثر معناداری بر عملکرد آنان می‏شود، باید بیش‏تر مورد توجه قرار گیرد.
شماره‌ی مقاله: 8
متن کامل [PDF 617 kb]   (92 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1402/8/12 | پذیرش: 1402/9/18 | انتشار: 1402/9/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله ره آورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Rahavard Salamat Journal

Designed & Developed by : Yektaweb