دوره 5، شماره 1 - ( 1-1398 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 201-189 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MAZUMS.REC1399

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rouhani S, Makhtoomi V, Momeni Rahkola G, Nasrullahpour Shirvani D, Habibzadeh Kashi J. Examining the socioeconomic characteristics of people with a history of covid-19 in Mazandaran province in 2020. RSJ 2019; 5 (1) : 14
URL: http://rsj.iums.ac.ir/article-1-207-fa.html
روحانی صمد، مختومی وحید، مؤمنی راهکلاء قادر، نصراله پور شیروانی سید داود، حبیب زاده کاشی جواد. بررسی ویژگی‌های اجتماعی-اقتصادی افراد دارای سابقه ابتلا به کووید-19 در استان مازندران، سال 1399. مجله ره آورد سلامت. 1398; 5 (1) :189-201

URL: http://rsj.iums.ac.ir/article-1-207-fa.html


شبکه بهداشت و درمان شهرستان گلوگاه
چکیده:   (242 مشاهده)
زمینه و هدف: بیماری کووید-۱۹ با تأثیر بر مؤلفههای اجتماعی و اقتصادی سیستمها و ساختارهای نظم موجود از جمله سبک زندگی انسان‌ها را تغییر داد. این بیماری مهم به‌دلیل فرآیند ابتلا و انتقال آن می‌تواند به مقدار زیادی تحت تأثیر رفتارهای فردی و ویژگی‌های اجتماعی و اقتصادی افراد قرار گیرد. در این مقاله به بررسی ویژگی‌های اجتماعی-اقتصادی افراد دارای سابقه ابتلا به این بیماری در استان مازندران پرداخته شده است.
روششناسی: برای جمع‌آوری داده‌ها از ابزار پرسشنامه استاندارد که تقریباً جامع‌ترین ابزار طراحی‌شده در این زمینه می‌باشد استفاده شد. فعالیت گردآوری داده‌ها به‌صورت ترکیبی از مصاحبه و مطالعه و جمع‌آوری مدارک و تحلیل محتوایی مستندات بود. داده‌ها بعد از جمع‌آوری با نرم افزار آماری SPSS 16 مطابق با راهکارهای موجود در ابزار معرفی‌شده استخراج و با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی آنالیز و تفسیر و بررسی شد.
یافته‌ها: یافتهها نشان داد افرادی که سابقه ابتلا به کرونا داشتند ۲۵۳ نفر (2.56 درصد) اظهار داشتند که افراد جامعه تا حدودی به‌جا و به‌موقع از ماسک استفاده می‌کردند. در بین افرادی که سابقه ابتلا به کرونا داشتند خستگی استفاده از ماسک در مردها 1.27 درصد و در زنان 5.38 درصد بود که این می‌تواند ناشی از استفاده بیشتر و جدی‌تر از ماسک توسط خانم‌ها باشد. در مورد تأثیر شرایط زندگی و کاری در رعایت پروتکل‌های بهداشتی بین مردان و زنان ارتباط معنا‌داری وجود داشت (0.001=p).
نتیجه‌گیری: با‌توجه به نتایج مطالعه، لزوم توجه به قشر آسیبپذیر جهت تهیه مایحتاج زندگی و در دسترس قرار دادن وسایل پیشگیری از کرونا اعم از ماسک، مواد ضدعفونی‌کننده در دستور کار ارگان‌های دولتی و مردمی قرار گیرد. هم‌چنین مراقبت از بیماران کرونایی و افراد در معرض خطر و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به‌طور جدی و توسط بازرسان بهداشتی و درمانی نظارت گردد. آموزش رعایت موازین بهداشتی در پیشگیری و مراقبت از بیماران کرونایی در اولویت قرار گیرد.
شماره‌ی مقاله: 14
متن کامل [PDF 959 kb]   (67 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1403/2/11 | پذیرش: 1403/4/23 | انتشار: 1403/5/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله ره آورد سلامت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Rahavard Salamat Journal

Designed & Developed by : Yektaweb