زمینه و هدف: سلامت اجتماعی به ارزیابی و شناخت فرد از چگونگی عملکردش در اجتماع و کیفیت روابطش با افراد دیگر، نزدیکان و گروههای اجتماعی که عضوی از آنهاست، اشاره دارد. زمانی شخص واجد سلامت اجتماعی است که بتواند فعالیتها و نقشهای اجتماعی خود را در حد متعارف انجام دهد و با جامعه و هنجارهای اجتماعی احساس پیوند و اتصال کند. هدف این مطالعه تعیین وضعیت سلامت اجتماعی جوانان 18 تا 29 سالهی شهرستان نقده و عوامل مؤثر بر آن است.
روش کار: در این مطالعهی مقطعی از نوع توصیفی ـ تحلیلی که در سال 1393 انجام شد، 400 نفر شرکت داشتند که با روش نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات فرم مشخصات جمعیتشناختی، پرسشنامههای استاندارد سلامت اجتماعی کییز و کیفیت زندگی (WHOQOL – BREF) و مهارتهای ارتباطی بود. دادهها در نرمافزار (20)spss و با آزمونهای آماری توصیفی و تحلیلی، تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: میانگین نمره سلامت اجتماعی در جوانان مورد بررسی 97/1 و در حد متوسط بود. میان سلامت اجتماعی با متغیرهای مهارتهای ارتباطی (001/0p=)، اوقات فراغت (001/0p=)، و کیفیت زندگی (001/0p=)، ارتباط معنادار آماری مشاهده شد. همچنین، سلامت اجتماعی با متغیرهای سن (001/0p=) و تحصیلات (02/0p=) رابطه معنادار داشت.
نتیجهگیری: سلامت اجتماعی در جوانان مورد بررسی مطلوب نیست و طراحی و اجرای مداخلات ارتقایی با تأکید بر سن، تحصیلات، میزان مهارتهای ارتباطی، چگونگی گذران اوقات فراغت و کیفیت زندگی آنان پیشنهاد میشود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |