زمینه و هدف: سبک زندگی سالم راهی است برای زندگی سالم است که در تعامل بین ویژگی های فردی، روابط اجتماعی و شرایط محیطی زندگی افراد تعیین می شود. این مطالعه با هدف بررسی ابعاد ارتباط بین فعالیت فیزیکی، تغذیه، ارتباطات بین فردی و مدیریت استرس با پرفشاری خون در مراجعه کنندگان به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان ایلام در سال 1393 انجام شد.
روش کار: این مطالعه یک مطالعه مورد و شاهد بود. داده ها این پژوهش از طریق ابزار پرسشنامه استاندار رفتار های ارتقاء دهنده سلامت HPLP2 و با مراجعه مستقیم پرسشگر به پایگاه های بهداشتی شهر ایلام جمع آوری شد. پس از جمع آوری و دسته بندی پرسشنامه ها، داده ها وارد نرم افزارSPSS گردید و بوسیله آمار توصیفی و تحلیلی و آزمونها کای اسکوئر، تی تست و رگرسیون لجستیک تجزیه و تحلیل گردید.
یافته ها: نتایج تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که میانگین نمرات کسب شده گروه مورد و شاهد در ابعاد فعالیت فیزیکی و مدیریت استرس بطور معنی داری اختلاف داشتند به طوری که نمره کسب شده در ابعاد ذکر شده در بیماران فشار خونی بطور معنی داری کمتر از افراد سالم بود. اما در ابعاد تغذیه و ارتباطات بین فردی این اختلاف معنی دار نبود.
بحث و نتیجه گیری: نتایج مطالعه ما نشان داد که میانگین نمرات کسب شده گروه شاهد در ابعاد فعالیت فیزیکی و مدیریت استرس بطور معنی داری از گروه مورد بیشتر است، به نظر می رسد انجام مداخلات آموزشی در زمینه سبک زندگی سالم برای افراد در معرض خطر ابتلا به بیماری فشار خون در کنترل این بیماری و کاهش بروز آن موثر باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |