زمینه و هدف: حاملگی و مادر شدن، از وقایع لذتبخش و تکاملی زندگی زنان محسوب میشود و اغلب هم با استرس، اضطراب و افسردگی همراه است. با توجه به پیامدهای نامطلوب این عوامل بر روی مادر و جنین این مطالعه باهدف بررسی میزان افسردگی، اضطراب و استرس در زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی ارومیه انجام گردید.
روش کار: این پژوهش به صورت توصیفی-تحلیلی انجام گرفت. نمونه مورد بررسی شامل 350 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی روستایی شهرستان ارومیه در سال 1395 بودند. نمونه گیری به صورت خوشهای تصادفی بود. ابزار جمعآوری اطلاعات پرسشنامه دوقسمتی که شامل اطلاعات دموگرافیک و سؤالات مربوط به پرسشنامه افسردگی، اضطراب و استرس (DASS 21) بود. پرسشنامهها پس از توضیح اهداف پژوهش و رضایت نمونهها توسط زنان باردار و با راهنمایی پرسشگر و بهصورت خود گزارشی تکمیل گردید. دادهها پس از گردآوری وارد نرمافزار SPSS نسخه 16 شد و با استفاده از آزمونهای مجذور کای و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سطح معنیداری 05/0 در نظر گرفته شد.
یافته ها: یافتههای این مطالعه نشان داد که میزان افسردگی، اضطراب و افسردگی در افراد مورد بررسی به ترتیب 7/31%، 5/32% و 1/49% بود. در بین متغیرهای دموگرافیک، تحصیلات، شغل و سن حاملگی با میزان افسردگی، اضطراب و استرس ارتباط آماری معنیداری مشاهده شد. همچنین همبستگی مستقیم و معناداری بین افسردگی، اضطراب، استرس مشاهده شد.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج مطالعه حاضر میتوان گفت که حمایت اجتماعی به عنوان یکی از عوامل مهم در کاهش استرس، اضطراب و افسردگی میباشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |