وکیل پایه یک
چکیده: (3091 مشاهده)
زمینه و هدف: سلامت اجتماعی ارزیابی و شناخت فرد از چگونگی عملکردش در اجتماع و کیفیت روابط وی با افراد دیگر، نزدیکان و گروه های اجتماعی می باشد هدف این مطالعه مقایسه سلامت اجتماعی مردان مجرم و عادی و عوامل مرتبط با آن می باشد. روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی بر روی 400 مرد (200 مرد مجرم و 200مرد عادی) انجام گرفت.. جهت سنجش سلامت اجتماعی از پرسش نامه سلامت اجتماعی Keyes و از پرسشنامه دموگرافیک مشتمل بر اطلاعات دموگرافیکی استفاده شد اطلاعات بصورت تصادفی ساده جمع آوری شده و توسط نرم افزار spss16 و با استفاده از آزمون های آنالیزواریانس یک طرفه و تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد سلامت اجتماعی با متغیرهای سن، تحصیلات، وضعیت تاهل، شغل و وضعیت اقتصادی ارتباط معنی دار داشت .(P<0.05)همچنین سطح نمره سلامت اجتماعی کل در مردان مجرم از مردان عادی کمتر بود اما این تفاوت از نظر آماری معنادار نبود. در دو بعد انسجام اجتماعی و شکوفایی اجتماعی سلامت اجتماعی مردان عادی بالاتر از مجرم و از نظر آماری معنادار بودند .(P=0.002 ,P=0.006)
نتیجه گیری: با توجه به عوامل موثر بر سلامت اجتماعی و پایین بودن سلامت اجتماعی مردان مجرم در دو بعد انسجام اجتماعی و شکوفایی اجتماعی ، لازم است، سیاست های ارتقا سلامت اجتماعی متناسب با عوامل ذکر شده اتخاذ گردد تا بدین طریق سایر ابعاد سلامت مجرمین ارتقا یابد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1396/8/12 | پذیرش: 1396/10/24 | انتشار: 1396/10/24