چکیده
زمینه و هدف: با توجه به محدودیت شواهد در مورد نقش بیولوژیکی اسید الفا لینولنیک اسید (ALA) بر بروز دیابت و عدم وجود مطالعه ای در این خصوص در ایران، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط میزان ALA با بروزدیابت نوع 2، مرور سیستماتیکی بر مطالعات کوهورت به انجام رسانده است.
روش کار: دراین مطالعه از موتورهای جستجوی PUB MED، Scopus، Science Direct برای ورود مطالعات با طراحی کوهورت در افراد بزرگسال استفاده شد. همچنین برای تقویت نتیجه مرور سیستماتیک، مرور دستی انجام شد و رفرنس های مقالات موجود بررسی گردید و مقالات مرتبط با این مرور نیز داخل این مقاله گنجانده شد.
یافته ها: در بررسی آن دسته از مطالعاتی که مقادیر ALA فسفولیپید های غشاء اریتروسیت و استر های کلسترول پلاسما اندازه گیری شد، در 3 مطالعه بین بروز دیابت و میزان افزایش ALA رابطه عکس و در 2 مطالعه، هیچ ارتباط معناداری بین این دو مشاهده نشد. هم چنین هیچ ارتباط معناداری بین بروز دیابت و مقادیر رژیمی مشاهده نشد و حتی در یک مطالعه با افزایش مقادیر رژیمی ALA، خطر بروز دیابت افزایش یافت.
نتیجه گیری: شواهد موجود نشان میدهد که مصرف ماهی ممکن است ارتباط مثبت ضعیفی با بیماری دیابت نوع دو داشته باشد در مقابل، مصرف ALA بیشتر با کاهش خطر این بیماری همراه بوده است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |