چکیده
زمینه و هدف: با توجه به اهمیت تعیین الگوی مصرف مواد غذایی برای تدوین سیاستها و برنامههای مداخلهای تغذیه، مطالعه حاضر با هدف تعیین الگوی مصرف مواد غذایی در خانوارهای روستایی منطقه فلارد شهرستان لردگان در سال 1394 انجام شده است.
روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی است که در200 خانوار از سه روستای منطقه فلارد شهرستان لردگان (شهریار، امیران و گنج) در استان چهار محال و بختیاری انجام شد. ابزار جمعآوری دادهها شامل پرسشنامهای حاوی سوالات مربوط به مشخصات دموگرافی و میزان مصرف گروه های غذایی مختلف بود. دادهها توسط نرم افزار SPSS توصیف شدند.
یافته ها: نتایج نشان داد عمده غذای مصرفی روستائیان، نان و غلات میباشد. فقط 17% نمونههای مورد مطالعه، روزانه سبزیجات مصرف می کردند. در 38% نمونه ها مصرف روزانه میوه و در 13% موارد مصرف روزانه شیر گزارش شد. 5/32% نمونهها روزانه از ماست و دوغ استفاده میکردند. تنها 18% نمونه ها روزانه از گروه حبوبات استفاده میکردند. به ترتیب میان وعدههای بستنی، بسکویت، آب میوههای صنعتی، شکلات و آبنبات، شیرینی و چیپس و پفک در سبد غذایی نمونهها وجود داشت. در 87% موارد، پدر مسئول خرید مواد غذایی خانواده بود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |